Quantcast

wine-devel error

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

wine-devel error

Curtis Matz
I’ve installed wine-devel and am getting an error running winecfg.  I’m on MacOS Sierra 10.12.4 on a mid 2010 mbp 15”.

err:module:DelayLoadFailureHook failed to delay load shell32.dll.SHGetFolderPathW
wine: Call from 0x7b427271 to unimplemented function shell32.dll.SHGetFolderPathW, aborting
wine: Unimplemented function shell32.dll.SHGetFolderPathW called at address 0x7b427271 (thread 000b), starting debugger...
err:seh:start_debugger Couldn't start debugger ("winedbg --auto 10 36") (2)
Read the Wine Developers Guide on how to set up winedbg or another debugger
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.Windows.Common-Controls" (6.0.0.0)
err:module:attach_process_dlls "gdi32.dll" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L”C:\\windows\\system32\\winecfg.exe” failed, status c0000005

I’ve uninstalled the port and reinstalled and still the issue persists.

I’ve moved my .wine folder out of the way (mv ./.wine ./.wine.sav) but that didn’t help either.

$ port installed | grep -i wine
  wine-devel @2.5_0 (active)

Does anyone have any suggestions?

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: wine-devel error

Ryan Schmidt-24
On Apr 2, 2017, at 13:03, Curtis Matz <[hidden email]> wrote:

I’ve installed wine-devel and am getting an error running winecfg.  I’m on MacOS Sierra 10.12.4 on a mid 2010 mbp 15”.

err:module:DelayLoadFailureHook failed to delay load shell32.dll.SHGetFolderPathW
wine: Call from 0x7b427271 to unimplemented function shell32.dll.SHGetFolderPathW, aborting
wine: Unimplemented function shell32.dll.SHGetFolderPathW called at address 0x7b427271 (thread 000b), starting debugger...
err:seh:start_debugger Couldn't start debugger ("winedbg --auto 10 36") (2)
Read the Wine Developers Guide on how to set up winedbg or another debugger
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.Windows.Common-Controls" (6.0.0.0)
err:module:attach_process_dlls "gdi32.dll" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L”C:\\windows\\system32\\winecfg.exe” failed, status c0000005

I’ve uninstalled the port and reinstalled and still the issue persists.

I’ve moved my .wine folder out of the way (mv ./.wine ./.wine.sav) but that didn’t help either.

$ port installed | grep -i wine
 wine-devel @2.5_0 (active)

Does anyone have any suggestions?


Some say rebuilding fontconfig from source fixes it:

sudo port -ns upgrade --force fontconfig 

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: wine-devel error

Curtis Matz
> On Apr 2, 2017, at 2:08 PM, Ryan Schmidt <[hidden email]> wrote:
>
> On Apr 2, 2017, at 13:03, Curtis Matz <[hidden email]> wrote:
>
>> I’ve installed wine-devel and am getting an error running winecfg.  I’m on MacOS Sierra 10.12.4 on a mid 2010 mbp 15”.
>>
>> err:module:DelayLoadFailureHook failed to delay load shell32.dll.SHGetFolderPathW
>> wine: Call from 0x7b427271 to unimplemented function shell32.dll.SHGetFolderPathW, aborting
>> wine: Unimplemented function shell32.dll.SHGetFolderPathW called at address 0x7b427271 (thread 000b), starting debugger...
>> err:seh:start_debugger Couldn't start debugger ("winedbg --auto 10 36") (2)
>> Read the Wine Developers Guide on how to set up winedbg or another debugger
>> fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.Windows.Common-Controls" (6.0.0.0)
>> err:module:attach_process_dlls "gdi32.dll" failed to initialize, aborting
>> err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L”C:\\windows\\system32\\winecfg.exe” failed, status c0000005
>>
>> I’ve uninstalled the port and reinstalled and still the issue persists.
>>
>> I’ve moved my .wine folder out of the way (mv ./.wine ./.wine.sav) but that didn’t help either.
>>
>> $ port installed | grep -i wine
>>  wine-devel @2.5_0 (active)
>>
>> Does anyone have any suggestions?
>
> https://trac.macports.org/ticket/53244
>
> Some say rebuilding fontconfig from source fixes it:
>
> sudo port -ns upgrade --force fontconfig
>

Reinstalling fontconfig from source resolved my issue.  Thank you very much!
Loading...