buildbot (10.5-10.8) SSL/TLS issues

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

buildbot (10.5-10.8) SSL/TLS issues

Helmut K. C. Tessarek
I've received a few errors from older buildbot machines and it seems
that there's an issue with SSL/TLS:

DEBUG: Fetching distfile failed: error:1407742E:SSL
routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
Error: Failed to fetch tmux-devel: error:1407742E:SSL
routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
DEBUG: Error code: NONE
DEBUG: Backtrace: error:1407742E:SSL
routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
    while executing
"error $lastError"
    (procedure "portfetch::fetchfiles" line 62)
    invoked from within
"portfetch::fetchfiles"
    (procedure "portfetch::fetch_main" line 17)
    invoked from within
"$procedure $targetname"

Any idea how to fix that?

Cheers,
  K. C.

--
regards Helmut K. C. Tessarek              KeyID 0x172380A011EF4944
Key fingerprint = 8A55 70C1 BD85 D34E ADBC 386C 1723 80A0 11EF 4944

/*
   Thou shalt not follow the NULL pointer for chaos and madness
   await thee at its end.
*/


signature.asc (849 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: buildbot (10.5-10.8) SSL/TLS issues

Ken Cunningham
The only solution at present is a custom build of macports against a new libcurl.

Just ignore these failures until distfile mirroring gets fixed.

Ken

Sent from my iPhone

> On Mar 2, 2018, at 4:16 PM, Helmut K. C. Tessarek <[hidden email]> wrote:
>
> I've received a few errors from older buildbot machines and it seems
> that there's an issue with SSL/TLS:
>
> DEBUG: Fetching distfile failed: error:1407742E:SSL
> routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
> Error: Failed to fetch tmux-devel: error:1407742E:SSL
> routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
> DEBUG: Error code: NONE
> DEBUG: Backtrace: error:1407742E:SSL
> routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
>    while executing
> "error $lastError"
>    (procedure "portfetch::fetchfiles" line 62)
>    invoked from within
> "portfetch::fetchfiles"
>    (procedure "portfetch::fetch_main" line 17)
>    invoked from within
> "$procedure $targetname"
>
> Any idea how to fix that?
>
> Cheers,
>  K. C.
>
> --
> regards Helmut K. C. Tessarek              KeyID 0x172380A011EF4944
> Key fingerprint = 8A55 70C1 BD85 D34E ADBC 386C 1723 80A0 11EF 4944
>
> /*
>   Thou shalt not follow the NULL pointer for chaos and madness
>   await thee at its end.
> */
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: buildbot (10.5-10.8) SSL/TLS issues

Helmut K. C. Tessarek

On 2018-03-02 19:23, Ken Cunningham wrote:
> Just ignore these failures until distfile mirroring gets fixed.

Thanks for the info. Will do.

Cheers,
 K. C.

--
regards Helmut K. C. Tessarek              KeyID 0x172380A011EF4944
Key fingerprint = 8A55 70C1 BD85 D34E ADBC 386C 1723 80A0 11EF 4944

/*
   Thou shalt not follow the NULL pointer for chaos and madness
   await thee at its end.
*/


signature.asc (849 bytes) Download Attachment