[MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

classic Classic list List threaded Threaded
9 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
----------------------------+----------------------
 Reporter:  andreavicere    |      Owner:
     Type:  update          |     Status:  new
 Priority:  Normal          |  Milestone:
Component:  ports           |    Version:  2.4.2
 Keywords:  LAL, configure  |       Port:  lalburst
----------------------------+----------------------
 The upgrade of lalburst from version 1.4.4_5 to 1.4.4_6 fails with an
 error, apparently at configure phase.
 I am using MacOS X 10.13.3
 Other LAL packages, like lalinspiral, upgrade fine. Here below the portion
 of the config.log which reports the error. Full config.log is attached

 {{{
 config.status:1680: cd swig       && sed -e '/# am--include-marker/d'
 Makefile         | make -f - am--depfiles
 /opt/local/var/macports/build/_opt_local_var_macports_sources_rsync.macports.org_macports_release_tarballs_ports_science_lalburst/lalburst/work/.tmp/GmiKSUkJ:1527:
 .deps/swiglal.deps: No such file or directory
 make: *** No rule to make target `.deps/swiglal.deps'.  Stop.
 config.status:1685: $? = 2
 config.status:1689: error: in
 `/opt/local/var/macports/build/_opt_local_var_macports_sources_rsync.macports.org_macports_release_tarballs_ports_science_lalburst/lalburst/work/lalburst-1.4.4':
 config.status:1691: error: Something went wrong bootstrapping makefile
 fragments
     for automatic dependency tracking.  Try re-running configure with the
     '--disable-dependency-tracking' option to at least be able to build
     the package (albeit without support for automatic dependency
 tracking).
 See `config.log' for more details
 }}}

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:
      Type:  update        |     Status:  new
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:  LAL, configure
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------------
Changes (by andreavicere):

 * Attachment "config.log" added.

 config.log file, output of automake

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  update        |     Status:  accepted
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:  LAL, configure
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------------
Changes (by skymoo):

 * owner:   => skymoo
 * status:  new => accepted


Comment:

 Thanks, this is the second report of this I've received. I'm on vacation
 at the moment with limited internet access. I should have time to look at
 this in more detail by the middle of next week.

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:1>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  defect        |     Status:  accepted
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------
Changes (by mf2k):

 * keywords:  LAL, configure =>
 * cc: ram@…, skymoo (removed)
 * type:  update => defect


--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:2>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  defect        |     Status:  accepted
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------

Comment (by skymoo):

 I can reproduce this. Working on a solution.

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:3>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  defect        |     Status:  accepted
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------

Comment (by skymoo):

 I can workaround this problem but then configuration fails with:

 {{{
 checking for XLALSimDetectorStrainREAL8TimeSeries in -llalsimulation... no
 configure: error: could not find the LALSimulation library
 }}}

 even though LALSimulation is present. This is proving to be quite
 annoying. Still looking.

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:4>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  defect        |     Status:  accepted
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------

Comment (by skymoo):

 Just an update, still working on this. A little progress, but not enough
 for a fix.

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:5>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+----------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  defect        |     Status:  accepted
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:                |   Keywords:
      Port:  lalburst      |
---------------------------+----------------------

Comment (by skymoo):

 Should have a fix for this by the end of the day.

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:6>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MacPorts] #56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure

MacPorts
In reply to this post by MacPorts
#56133: lalburst @ 1.4.4_6 : compilation fails at configure
---------------------------+--------------------
  Reporter:  andreavicere  |      Owner:  skymoo
      Type:  defect        |     Status:  closed
  Priority:  Normal        |  Milestone:
 Component:  ports         |    Version:  2.4.2
Resolution:  fixed         |   Keywords:
      Port:  lalburst      |
---------------------------+--------------------
Changes (by skymoo):

 * status:  accepted => closed
 * resolution:   => fixed


Comment:

 In [changeset:"d9190ef12f6c9395d0b6f7e545533a099639f625/macports-ports"
 d9190ef12f6c9395d0b6f7e545533a099639f625/macports-ports]:
 {{{
 #!ConfigurableCommitTicketReference repository="macports-ports"
 revision="d9190ef12f6c9395d0b6f7e545533a099639f625"
 science/lalburst: fix compilation error

 closes https://trac.macports.org/ticket/56133
 }}}

--
Ticket URL: <https://trac.macports.org/ticket/56133#comment:7>
MacPorts <https://www.macports.org/>
Ports system for macOS